СРБИЈА ПОСТАЈЕ СИЛА – СТИЖЕ ЈОШ ВОЈНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Овај пут уместо Русије, донираће их…

СРБИЈА ПОСТАЈЕ СИЛА – СТИЖЕ ЈОШ ВОЈНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Овај пут уместо Русије, донираће их…

Британски магазин за војна питања „ИХС Џејнс дифенс викли“ пише, позивајући се на непотврђене извештаје, да ће Немачка донирати Србији четири коришћена „Ербасова“ војна хеликоптера типа Х-145М.

ИХС Џејнс дифенс викли, који се бави глобалним војним темама и активностима војне индустрије, наводи да би тиме српска војска имала флоту од десет оваквих вишенаменских хеликоптера, пошто ће по уговору потписаном 28. децембра Србија од „Ербаса“ купити шест хеликоптера Х-145М за војску и три за полицијске снаге.

Министарство одбране и МУП Србије закључили су са компанијом „Ербас хеликоптерс“ уговор за набавку девет „Ербасових“ хеликоптера (Х-145М), саопштило је недавно Министарство одбране.

Кроз ту набавку, Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Војске Србије и хеликоптерска јединица МУП Србије, опремају се последњом генерацијом хеликоптера за извршавање најзахтевнијих мисија – транспорт, трагање и спасавање, борбене мисије, медицинска евакуација, надзор и осматрање…

Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова Србије и представника компанија „Ербас хеликоптерс“ и „Ербас групе“, церемонији потписивања уговора присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман.

Потписани уговор обухвата: набавку девет хеликоптера Х-145М, са пакетом логистичке подршке (резервни делови, алати и документација), трансфер технологије за одржавање и оправку набављених хеликоптера, затим опремање, обуку и сертификацију Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ као центра за одржавање хеликоптера „газела“, и укључивање Завода у ремонтну мрежу компаније „Ербас хеликоптерс“.

Уговор предвиђа и подршку српским компанијама и научно-истраживачким институцијама у циљу прибављања релевантних квалификација и сертификација, уз истовремено тражење могућности за ангажовање српских индустријских капацитета и набавку њихових добара и услуга.

Прочитајте још: ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ: Ево зашто је Русија најмоћнија земља на свету!

СЛОМ ТЕРОРИСТА КОД ГОЛАНСКЕ ВИСОРАВНИ: Предају се Асаду и моле за живот (МАПА/ВИДЕО)

ПИТАЛИ СТЕ СЕ КОЈЕ ЈЕ НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ ТЕРОРИСТА: Никада не бисте погодили – погледајте! (ФОТО)

Извор: Новости

Остави коментар

*