УЛТИМАТУМ ИХ СЛОМИО: Терористи Думе се предали Русима, ослобађају хиљаде заробљеника, двојица команданата одмах убијена (МАПА/ВИДЕО)

Дан након што им је Сиријска арапска армија издала ултиматум терористи Џаиш Ал Ислама пристали су да предају град Дума, у Источној Гути, и буду евакуисани на север Сирије. Они су склопили споразум са руским Центром за помирење по коме ће њихва крајња дестинацији бити град Јарабулус на северу Сирије.

Бонус видео

Тигрове снаге пред Думом.
Терористи из Думе тражили су да буду пребачени у Дару или источни Каламун, због сукоба који имају са терористичким фракцијама на северу Сирије, али су на крају морали да попусте и пристану на евауацију на север Алепа.  Први у Думу ће ући припадници руске војне полиције и Центра за помирење како би надгледали спровођење споразума. За сада је око 1300 људи затражило евакуацију док је део терориста приста на помирење, предају оружја и останак у Думи. Они који буду евакуисани мораће да предају тешко наоружање, а код себе ће моћи да задрже лично наоружање.  САА је направила уступак тиме што ће их уместо у Идлиб пребацити у провинцију Алепо. Споразумом је договорено и ослобађање око 5000 сиријских војника и цивила које су терористи против њихове воље држали у Думи као живи штити од напада. Ово ће бити најмасовније ослобађање сиријских заробљеника од избијања рата у Сирији.

Одмах након склапања споразума у Думи су ликвидирана два команданта терориста. Реч је Абу Али Идри и Абу Омар Малијаху. Обојица су били задужени за набдевање и финансије терориста  и нејасно је ко их је убио. По једној верзији страдали су у руском ваздушном удару а по другој од стране својих људи. Није познато да ли ће њихова смрт на неки начин ометати спровођење споразума. Дума је била последње упориште терориста у Источној Гути. Шокантно признање америчког генерала прочитајте ОВДЕ
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда
loading...