ШТА СЕ СВЕ У СРБИЈИ МОЖЕ: Напад комуналне полиције на грађана! Снимак који је запалио друштвене мреже! (ВИДЕО)

Непрописно паркирање које се претворило у хапшење, суспензију и наводну пљачку – у то се претворио одлазак аутомобилом до продавнице Драгана Вилдовића из Жаркова.

Илустрација (Фото: јутјуб)

"Лепо сам вас питао шта ће вам моја лична карта, ви сте дужни да ми одговорите, шта ће вам моја лична карта", упитао је он комуналну милицајку која му их је затражила.

Личну карту је дао, међутим наставио је да поставља питања, а и да мобилним снима милицајку која је, како Вилдић каже, постајала све непријатнија.

Милицајка: "Пошто снимате, ево имате снимак да ће вам стићи прекршајни налог на кућну адресу."

Грађанин: "Шта значи то, колики налог, лепо Вас питам, немојте да сте бахати, шта се дешава са казном?"

Милицајка: "Ајде вози".

Грађанин: "Шта сте рекли, ајде вози, нећете да ми кажете шта се дешава са казном?"

Милицајка: "Добићете прекршајни налог, ја сам лепо рекла".

Грађанин: "Шта значи то, која казна је у питању?"

Милицајка: Како не разумете, никада ниси добио казну? Дај телефон. Сад ћу ти бре пишем ометање бре!"

Грађанин: "Које ометање?"

Милицајка: "Сад ћу ти бре, пишем напад..."

Грађанин: "Који напад?"

Уз завртање руку Вилдовић је убачен у ауто комуналне милиције. Каже, ка станици Чукарица кренуо је са четворомесечним хонораром од 150.000 динара у џепу, који је непосредно пре инцидента подигао у банци. По доласку у полицију Вилдовић тврди да је хонорар нестао.

Како каже Иван Дивац, начелник комуналне полиције у Београду, двоје милицајаца је суспендовано седам дана пре објаве снимка на друштвеним мрежама.

- Комунални полицајци су прекорачили своја овлашћења и против њих је оправдано покренут дисциплински поступак. Такође су и суспендовани, док се процес против њих не заврши. Ово је појединачни случај, а ми не желимо да дозволимо сличне инциденте - каже Дивац. - Комунална полиција не толерише овакве испаде, и суспендовани полицајци ће одговарати. Ми не желимо да прикривамо такве ствари, зато смо одмах реаговали. Желимо да увек будемо на услузи грађанима и да не буде никаквих проблема.

Он је напоменуо да је обавештен МУП и посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужиластва у Београду, због наводног нестанка 150.000 динара, које је приведени грађанин имао код себе у тренутку хапшења.

Прочитајте ОВДЕ  који је то случај такође направио хаос на друштвеним мрежама.

Извор: Вечерње новости

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.