ЗАБЕЛЕЖЕН КРАЈ ЏИХАДА: Снимак акције у којој је страдао вођа исламске државе коначно објављен! (ВИДЕО)

Абу Бакр ал Багдади, вођа групе Исламска држава који је надгледао њен глобални рат и постао најтраженији човек на свету, убијен је у експлозији у нападу у Сирији, а сада је објављен снимак те акције.

Абу Бакр ал Багдади (Фото: јутјуб)

На снимцима се види да како америчке снаге опкољавају Багдадијево утврђење и како му прилазе са две стране. 

Амерички председник, Доналд Трамп, раније ове недеље је рекао како ће можда скинути ознаку поверљивости са снимка операције у којој је убијен Ал-Багдади. и то се сада десило, а снимак је емитовала и Ен-Би-СИ мрежа.

Напад се догодио у тренутку када влада забринутост да би недавно америчко повлачење из североисточне Сирије могло да унесе нову снагу у ту екстремистичку групу, која је изгубила велике делове територије под њеном контролом. 

Ал-Багдади је водио Исламску државу најмање пет година, био је на њеном челу док је јачала и развијала репутацију одрубљивања глава и привлачила стотине хиљада присталица у самопрокламовани калифат у Ираку и Сирији.

Он је остао међу малобројним вођама Исламске државе који су још на слободи упркос бројним тврдњама протеклих година о његовој смрти и иако се његов такозвани калифат драматично смањио и бројне присталице које су се прикључиле тој групи биле затворене или убијене.

Како је Асадова војска испратила америчке трупе из Сирије, погледајте ОВДЕ.

Извор: direktno. rs

 

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.