Skot i skotovi

Kada se američki ambasador u Srbiji iščuđuje zašto Srbi i nisu ludi od sreće kada on progovori o Sjedinjenim državama, čak i kada ovde donose dolare - krvave, oprane ili spremne za pranje - on pokazuje da je: nesposoban diplomata; neobrazovan; neobavešten kao Koštunica; tipični predstavnik političke nacije bez jezika, kulture, istorije, bez ičeg zaista važnog; predstavnik podivljalih ratnih i antiratnih profitera; zagovornik izvitoperenih, neljudskih i potpuno destruktivnih svetonazora.

Kajl Skot (Foto: Jutjub)

Piše: Marko Banić Od 242 godine, koliko ova nesrećna država postoji, 225 godina je provela ratujući (do dana današnjeg), ali ne na svojoj teritoriji. Ratovi joj služe za “demokratizovanje” nedemokratskog sveta, koji je samo Sjedinjene države čekao da bi postao bolji; a postojao je milenijumima pre nesrećnih Sjedinjenih država i pojma nije imao šta propušta dok nisu nastale Sjedinjene države. 
Još da se utvrdi da li je to stvarno država ili neka korporacija za proizvodnju i trgovinu oružjem. A gde je oružje, tu je i trgovina narkoticima (i to nije američki izum, već engleski). Gde su oružje i droga tu je i veštačka hrana, idiotska pop kultura, književnost kao kada logorejične voditeljice sa Pinka reše da pišu, pa postanu “književnice” - taj trend je posledica anglo-američke ready-made (ne)kulture.
Proizvodnja straha, depresije, svakodnevno produžavanje spiska legalnih “mentalnih poremećaja” su dokaz čemu služe zakoni u toj nesrećnoj zemlji, čiji je ambasador nesrećni Skot, i sa veliki i sa malim 'S'.
Ali, kako bi drugačije i mogli zakon da vide potomci evropskog ološa, koji je brodovima otpravljan iz ostrvskog Sautemptona, kontinentalnog Roterdama i drugih lučkih gradova Stare Evrope. Tada je trebalo čistiti evropske ulice, zajednice i zatvore – to je bilo vreme kada je Evropa brinula o sebi – ali, izgleda ne tako dobro i na duži rok, kako je tada izgledalo. Tada je Evropa otpravljala lopove, ubice, prostitutke, zabludele sveštenike i ostali ološ – sve ih je otpravljala u Vrli novi svet. Tamo im je bilo široko polje da rade šta im je u Evropi bilo zabranjeno, a pored toga svega su se i razmnožavali.
Šta može da “izraste” i “nikne” na području gde lutaju milioni indijanskih duša, koje su masakrirali kolonizatori iz Evrope (Zapadne Evrope, današnjeg epicentra EU). Šta može da radi i čime može da se bavi potomak koljača i prostitutke? Kakav može da bude potomak zabludelog bivšeg sveštenog lica, koje je u Novom vrlom svetu osnovalo sektu i uparilo se sa parohijankom, čiji su roditelji silovatelj i raskalašna bogatašica, iz engleske incestuozne porodice? Šta može da ispadne od takvog ili sličnog ološa? I tako generacijama.
Onda naiđe Skot i trudi se da ne bude skot, ali teško da on može da izađe iz tog okvira, jer u svom porodičnom stablu ima barem jednog predstavnika evropskog ološa, koji je Evropa prognala kao nedostojni višak. I još se preziva Skot. 
Sledeći put kada se Skot bude čudio zašto ta njegova nesrećna država (ili preduzeće, štagod da je) u Srbiji nikog posebno ne interesuje, bilo bi dobro da mu neko objasni zašto. Tačnije, to bi trebalo da mu objasne njegovi posilni, spin i lobi vojnici, oličeni u srpskom ološu, koji na nesreću nigde nije odlazio, nego je ovde i odavde uništavao svoju zemlju i svoj narod, koji postoji onoliko do koliko nesrećni Ameri ne znaju ni da broje. Ti skotovi spin i lobi vojnici će u srpskoj istoriji biće upamćeni kao pravi izdajnici i prodane duše. Sledeći put kada se Skot bude čudio zašto ga Srbi, svi osim srpskog ološa, uopšte ne konstatuju i ne uvažavaju, treba se setiti srpske narodne izreke: “Našla krpa zakrpu.” 
Tako je i Skot ovde našao skotove. On, njegova ambasada i njegova kvazi-država ovde ne zanimaju nikog osim njegovih potplaćenih skotova, koje on mora da zanima. Ko je u svemu ovome krpa, a ko zakrpa, manje je važno. Najskuplji sistem naoružanja na svetu nije prošao testni program, a više o ovoj sramoti SAD saznajte OVDE. Izvor: Oslobođenje

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.