DUŠAN VESIĆ, PROMOTER ROK KULTURE: Knjigom o Magi odgovaram na zlo i predrasude o EKV (VIDEO)

„Profesija rok kritičar u Srbiji je mrtva, zato što je rokenrol kod nas propao i mi više nemamo čime da se bavimo. Sve je zamrlo, tako da ja sebe smatram promoterom rok kulture i trenutno čekam da dođem na red u „Laguni“ sa svojom novom knjigom o Margiti Stefanović „Magi – kao da je bila nekad“ – izjavio je u novom izdanju „Duhovne trpeze“ u produkciji TV HelmKast Dušan Vesić, gost autora i voditelja Žane Živaljević.

Dupan Vesić (Foto: Jutjub)

Vesić je istakao da se nekadašnje „klasno“ uređenje raspalo na bogataše i sirotinju i da je totalnim uništenjem srednje klase nestao i rokenrol. „Posebno to važi za generalsku decu: Štulića, Bajagu, Bregu...svi su oni deca vojnih lica i gotovo podrazumevana profesija im je bila rokenrol“ – kaže Vesić.
Gotovo svi muzički časopisi su ugašeni ili stavljeni pred tešku dilemu da učine kompromis  ili neguju retke pojave rokenrola, ma kog kvaliteta on bio. To je i razlog zbog kojeg se Vesić povlačio u filmske ili menadžerske vode. Pored tri knjige o Bjelom dugmetu, za koje tvrdi da je najpopularnija i najznačajnija rokenrol pojava istočno od Londona, Vesić je autor tv serije i filma „EKV – kao da je bilo nekada“, kultnog „Rokovnika“- filmske istorije ju-roka u 40 epizoda, a u „Laguni“ na red za objavljivanje čeka njegova najnovija knjiga o Margiti Stefanović, klavijaturistkinji EKV, koja je preminula pre 15 godina.
„Knjigom o Megi želeo sam da odgovorim na pojavu tabloida da kad god nemaju temu, iznova posegnu za Margitom Stefanović, i nekim „šokantnim“ detaljem iz njenog života. Dao sam im neporecivu istinu i izbio alibi za svaki pokušaj razapinjanja i lešinarenja jedne od najvrednijih pojava na srpskoj i eks-ju rok sceni“ – ističe Vesić. U razgovoru sa svojim domaćinom Žanom Živaljević Vesić je izneo mnoge dosad nepoznate činjenice o nekadašnjim junacima rokenrola, i najavio pokretanje škole za roenrolere koja bi ih uputila, da posle stečenog zanatskog umeća isto primene i prikažu što većem broju slušalaca. Izvor: Pravda/Helm Cast

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.