MIROVIĆ ŽESTOKO OSUDIO NAPAD NA AMFILOHIJA: Potpisnik Apela za odbranu KiM otkrio suštinu problema vlastodržaca u Srbiji!

Primitivni napadi Vučićevih poltrona i činovnika, uplašenih za svoju egzistenciju, na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, pokazuju da je vlast u Srbiji u duhovnom i političkom smislu samo produžetak one u Crnoj Gori.

dr Dejan Mirović (Foto: Jutjub)

Piše: dr Dejan Mirović, profesor međunarodnog prava na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici
Očigledno je da je Beba Popović omiljeni saradnik Vučića i Đukanovića. Mitropolitove pastirske reči upozorenja su u tom konteksty naišle na histeričnu reakciju, očigledno primerenu kriminalnom okruženju srpskog predsednika i crnogorskih vlasti. 
Umesto da uzmu u obzir da je Apel za odbranu Kosova i Metohije potpisalo 11 vladika SPC, 7 akademika, 60 univerziteskih profesora i mnogo uglednih javnih ličnosti iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, vlastodršci pokušavaju da nas ubede da nam je u interesu da predamo Patrijaršiju, Dečane i Gračanicu Tačiju i Haradinaju, njihovim koalcionim partnerima, samo zato da bi oni mogli da ostanu na vlasti uz pomoć takozvanih prijatelja iz EU. 
Nažalost, to se i moglo očekivati od prvog srpskog predsednika koji je u konvertitskom novoprotestanskom zanosu otišao toliko daleko da je Božić čestitao preko Tvitera svojim pravoslavnim građanima.
Neopravdano brutalni napadi čelnika SNS na mitropolita Amfilohija zbog izjave u kome izražava strah da bi Vučić mogao da prizna nezavosnost Kosova i Metohije, u kojima je mitropolit optužen čak i za vradžbine, naišli su na brojne osude javnosti. OVDE možete pogledati kako su na te napade reagovali neki lideri desničarskih stranaka i pokreta.
Izvor: Oslobođenje

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.