POGODIO PRAVO U CENTAR! MEDENICA: Nemojte nam mrvice s briselskog poda nuditi ko naforu, gospodine Vučiću!

Znate li priču o malenom Marku, gospodine Vučiću (ne mogu se setiti prezimena, prošlo je godina…) koji je prohodao među kalemovima žica u jednoj od enklava u Metohiji i svakog dana trčo na te kalemove kasapeći detinje, anđeoske, ručice o njih pokušavajući da prođe kroz njih?

Mihailo Medenica (Foto: Jutjub)

Piše: Mihailo Medenica
Nije to činio što je nerazumno dete, odlično je znao šta čini baš kao što je sa šest godina tada znao ono što Vi ne znate i ne želite da znate- iza kalemova je njegova Srbija i ništa ga nije moglo ustaviti da svakom ranom ispisuje zavet koji želite da zaboravimo- nema te rane od žica koje zaceliti neće, dok god je iza kalemova njegova Srbija! Srbija, čoveče! Doveka Srbija!
Obasnite mu sad, momčina je od dvadesetak i nešto godina, kako je zapravo nasrtao na kalemove koje pokušavate da prestavite kao investiciju za budućnost! Objasnite mu da ga niste izdali, da mu ruke nisu sve u ranama zato što je zaludno verovao da je i za Vas grob njegovog oca sveta međa!
Objasnite mu da je zapravo greh iz prošlosti koji moramo da platimo jer je dušmanima štetio kalemove ne shvatajući da iza njih nema ničega a unutar njih samo- mit!
Kažete, gospodine Vučiću, da su došli dani najtežih i odluka i vreme da platimo cehe iz prošlosti.
Jel to kao politički birtijaš svodite račune Vaših terevenki pa biste sad da delimo računa na pola?!
Srbija je za Vas, poznato, tek štrokavi stanični bircuz u kojem ste pili i jeli na „crtu“ pa sad vapite da svi istresemo džepove i pikrijemo Vaše nepočinstvo i dugove, je?!
E, pa neće to tako moći, gospodine Vučiću, bogami! Neće, budite ubeđeni!
Ovaj narod jeste preplašen, bezvoljan, gladan i hleba i života, ono najgore su ova vremena izgonila iz nas- ali budale nismo, verujte!
Verujte da je ovo još onaj isti narod slave, usklika, vredan divljenja i poštovanja koliko god Vi verovali da je tek ubogi namernik u Vašem pašaluku od kojeg možete šibicarenjem izkamčiti koji srebrnjak za Vaš, isključivo Vaš sramotni i izdajnički ceh!
Najteži dani nisu došli, lažni care, u njima smo rođeni, stasali, živimo, trajemo zbog Vas i Vama nalik, ali postojimo i svikli smo, nažlost, na muku pa se nemojte zaludu nadati da ćete nas uplašiti njom i nagnati ko prestravljeno stado u beg ka toru koji ste nam skrojili po meri onih kojima ste se zarad vlasti zakleli da ćete od Srbije načiniti tek sećanje i epitaf na krajputašu uz koji će se Vaše mecene olakšavati, pa Vam tu istu ruku pružiti da se tobož srdačno rukuju zapravo je brišući od Vas!
Koje nam to cehe iz prošlosti valja platiti?!
Platili smo i preplatili sve imajući Vas i Vaše prethodnike za kamen oko vrata dok nas ubeđujete kako ste zapravo pojas za spasavanje i da nam valja skočiti u reku jer i davljenik kroz vodu vidi sunce, dok…
Jel Kosovo i Metohija taj račun koji ste napravili uz večeru i trubače?!
Čitava Srbija ko bogat bakšiš, rasipniče budućnosti naše dece?!
Kako se to, objasnite, molim Vas, može biti predsednik Srbije a činiti sve da posle Vas srpski tron i kruna budu kamen i piljevina?!
Šta Vam je Srbija osim fotelje i ubeđenja da hodate po vodi, ne videći, ili odličmno videći da zapravo hodate po barama suza, znoja i jada koji točite iz siraka tužnih?!
Jesu li Vam cehovi iz prošlosti- čitava prošlost ove velike, svete, besmrtne i ponosite države?!
Mora biti da jesu, jer Srbija greha iz prošlosti nema, osim ako greh nije što postoji?!
Jel ona svetinja naša, nemanjićki metoh, taj greh, pa nas pripremate za ispovest i pričest mrvicama koje ste pokupili ko prosjak s molitvenih doručaka raznih „bogomolja“ pa biste da poturite ko naforu?!
U taj ste se „greh“, pamtite li jer mi pamtimo, nekada zaklinjali obećavajući da nikad izdati nećete ono što ste izdali dana kada ste prodali dušu onima gorim od đavola!
Koja je, uopšte, to prošlost u čijem zameešeteeljstvu niste učestvovali kao junoša i barjaktar politike da je Srbije nije dovoljno za Vaše ambicije, dok danas, biće, ambicije ima previše za ovoliku Srbiju pa je valja sapnuti ko goveče da ne smeta dok je prodajete na komad i kilo?!
Šest godina tempirate formu i narod za dan izdaje, ali zaboravljate ono da narod jeste preplašen, ponižen, gladan, jed i mnogo poganluka je izvrilo iz njega ali nije- lud, glup, slep i spreman da saučestvuje u Vašoj hajdučiji po bespućima laži, obmane i oblačenju Srbije u crninu na živim sinovima i kćerima!
Molim Vas, kao čovek Vas molim da ne pomišljate izdaju da nam poturite kao kakvu „normalizaciju“ s „Kosovom“ jer nema ničega normalnog u tome da Srbija da srce i dušu zarad proteza i pomagala!
Nije prvi put naš Jerusalim pod okupacijom, raspet, ali jeste po prvi put klinove u njegove dlanove i noge ukucao neko ko sebe smatra predsednikom Srbije a taj čin kao začetak nove religije!
Kosovo i Metohija, tugo, nije naš greh već oltar! Na njemu možemo ispovediti svoje grehe jer sveto je upravo zato što je Bog voljenom narodu tamo podvezao pupčanik da zna gde mu je kolevka i gde mu je grob, al ne onaj hladni zdenac duboki, već grob od nebesa koja su nad Kosovom i Metohijom razmaknuta taman toliko da se Srbin s Bogom razgovori!
Verujući i neverujući, jednako!
Jedini račun koji je došao da naplatu je onaj koji ste blanko potpisali zarad šake vlasti i ne očekujte da prebiramo siću po džepovima kako biste ga platili!
Ne dirajte u Kosovo i Metohiji ako je još šta ljudskoga u Vama, jer nećete imati gde da ispovedite grehe i primite naforu! Briselske mrvice s poda to nisu!
Shvatite, aman, čoveče, Srbije bez Kosova i Metohije- nema!
To je tek puki krajputaš, ne pobadajte ga nazivajući ga temeljcem!
Ne služite opelo za Srbiju ubeđujući nas da je reč svetoj tajni krštenja!
Izvolite Vi i vaši „đakoni“ u tu uniju „gospode“ i roblja, a nas ostavite pod krstom raspete nam Srbije, jer dok Vi čekate njen poslednji udah- naše suze najavljuju njeno vaskrsenje…
Šta je dovelo do naglog sukoba Sirije i Izraela prošlog vikenda saznajte OVDE.
Izvor: anfor.org

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.