SVOJIH SE PLAŠE VIŠE NEGO RUSA I SIRIJACA: Teroristi Dume pristaju na predaju ali ovo samo pod jednim uslovom, evo i kojim (MAPA)

Teroristi DŽaiš al Islama iz grada Duma u Istočnoj Guti zahtevaju da budu evakuisani u istočni Kalamun ili Daru. Ruski Centar za pomirenje za sada odbija ovakav dogovor i teroristima nudi evakuaciju na sever Sirije u provinciju Idlib.

Vojnici SAA pred Dumom (Foto: Jutjub)

Međutim, teroirsti DŽaiši al Islama kategorički odbijaju ovakvu mogućnost jer nisu u dobrim odnosima sa proturskim terrističkim grupama u Idlibu i strahuju da ne budu masakrirani ili zarobljeni kada stignu na odredište.

Sa druge strane, ruska strana i Sirijska arapska armija ne želi dodatne terirorističke snage u Dari i istočnom Kalamunu jer bi nakon čišćenja Dume upravo ti frontovi mogli da budu sledeća meta odanzive SAA. Oko Dume su sve vreme raspoređene elitne Tigrove snage. Nakon predaje Haraste i južnog terorističkog džepa u Istočnoj Guti, Duma je poslednji grad u rukama terorista na ovom delu fronta.  
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
O ofanzivi ID u Deir Ez Zoru čitajte OVDE. Izvor: Pravda

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.

loading...