Mrežni rat protiv Srba: Ovako nas Amerikanci sistematski uništavaju

Glavni cilj mrežnog rata - je osvajanje i porobljavanje određenog društva ali ne vojnim već civilnim sredstvima - društvenim mrežama uspostavljenim između društvenih subjekata, vez korišćenja običnog, klasičnmog orućžja, a po mogućnostima i bez bilo kakve direktne vojne agresije. Ovo je tema nove knjige "Mrežni rat protiv Srbije" autora Slobodana Stojčevića u izdanju izdavačke kuće Avala press (Portal Pravda).

Ilustracija (Foto: Avala press)

Mrežni rat su vojni principi u tehnike mrežno-centričnog rata primenjeni na civilni način, civilnim sredstvima na civilne objekte ali i dalje sa vojnim ciljevima, navodi autor.

- Danas je već praktično potpuno svojedno koja “politička opcija” ili “politička partija”  će dobiti izbore i preuzeti vlast u Srbiji. Vlast (vladaoci) u Srbiji više nema realnu vlast – bez obzira ko je na vlasti. Realne poluge moći su u rukama stranaca i mrežnih operatera. Asrpskim političarima se samo privremeno delegira obavljanje određenih poslova – navodi Stojičević.

On se osim metodima mrežnog rata i načinu na koji Amerikanci stvaraju globalnu neoliberalnu mrežu, u svojoj knjizi, bavi se i konkretnim primerima mrežnih napada na Srbiju sa akcentom na napade na ekonomiju, medije, sistem vrednosti u Srbiji i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Knjiga ima 220 strana. Knjiga se može naručiti na broj 063 102 28 55 ili na linku OVDE.

Ostale knjige iz Pravdine internet prodavnice pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.