VUČIĆEV MRAK: Uhapšen uzbunjivač koji je dao informacije o umešanosti oca ministra Stefanovića u trgovinu oružjem!

Osobi koja je navodno novinarima dostavila informacije o umešanosti Branka Stefanovića, oca ministra policije, u trgovinu oružja određen je pritvor na 30 dana.

Borko Stefanović (Foto: jutjub)

Kako se navodi, reč je o A. O., IT stručnjaku iz firme "Krušik", koga policija tereti za odavanje službenih tajni.

Do tajne akcije vlasti je došlo nakon objavljivanja teksta o trgovini oružjem na međunarodnom portalu “Arms Watch”, kako bi se utvrdilo na koji su način kompromitujući dokumenti došli do novinara. Sam sajt ubrzo je postao meta DDoS napada i zbog toga tekst u kojem se pominje Branko Stefanović danima nije bio dostupan za posetioce sajta iz Srbije. Na ovom portalu je navedeno da su hakerski napadi dolazili iz Srbije.

Nakon hapšenja A. O., IT stručnjaka u firmi Krušik, sudija, iako je bio pod velikim pritiskom, nije uhapšenom odredio zatvorski, već kućni pritvor, međutim ta kazna je preinačena nakon žalbe Tužilaštva. Kako se navodi, uhapšeni A. O. se trenutno nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Pritvor mu je određen po tri tačke - zbog opasnosti od bekstva, da ne ponovi krivično delo, ali i da ne bi uticao na svedoke. Javnost o ovom slučaju nije obaveštena, iako MUP i Tužilaštvo to često rade.

Navodi da je za vlast verovatno "najbolnije" bilo objavljivanje dokumenata iz kojih se vidi da je jedan od predstavnika firme GIM, preduzeća koji se bavi izvozom naoružanja i vojne opreme, upravo Branko Stefanović.

NJegov sin Nebojša, mininstar unutrašnjih poslova, istakao je da njegov otac nije vlasnik GIM-a, dok predsednik države nije video ništa sporno u tome što Srbija prodaje oružje.

Veterani sa Kosova u uniformama čekaju Vučića ispred skupštine! Snimak pogledajte OVDE!

Izvor: nin.com. rs

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.