PUTIN USPEO ONO O ČEMU SU PAMETNI STRUČNJACI SANJALI: Dobili rat, bez rata! Planove Moskve sada niko ne može da osujeti!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Siriji dobio rat bez rata, tako što su američke snage odlučile da napuste tu zemlju, piše nemački list „Velt“.

Vladimir Putin (Foto: kremlin. ru)

Kako se objašnjava, nakon odlaska SAD više niko ne može da osujeti planove Moskve da u regionu vodi „veliku igru“, koju je, činilo se, početkom 90-ih godina prošlog veka Rusija zauvek izgubila.

„Putin je uspeo ono o čemu su mnogi pametni vojni stručnjaci samo mogli da sanjaju. Pobedu bez rata“, napisao je autor članka.

Naveo je i da rukovodstvo NATO-a mora sada da shvati ozbiljnost situacije i da reaguje adekvatno.

Američki predsednik Donald Tramp je prošle nedelje pokrenuo povlačenje američkih snaga sa severoistoka Sirije, nekoliko dana nakon što je Turska pokrenula vojnu operaciju „Izvor mira“.

U međuvremenu se predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorio sa zamenikom predsednika SAD Majkom Pensom da će obustaviti vojnu operaciju u periodu od 120 časova, kako bi se kurdske jedinice povukle sa teritorije koja se graniči sa Turskom.

Kako su Rusi odali počast Srbima, saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.