USTAŠKI PLAN- UBITI KAPETANA DRAGANA! Još jedna monstruozna odluka hrvatskog pravosuđa!

Vrhovni sud Hrvatske drugi put je odbio uslovni otpust za Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, koji zbog toga ostaje na odsluženju kazne u zatvoru u Lepoglavi, iako je od 13,5 godina kazne odrobijao već punih 13 godina!

Dragan Vasiljković (Foto: jutjub)

Time je potvrđeno da će Kep ostati u Lepoglavi sve do poslednjeg dana izrečene kazne. 

Da je reč o nasilju i diskriminaciji dokazuje podatak da je svaki Hrvat koji je pred tamošnjim sudom osuđen za ratne zločine pušten posle odležane dve trećine kazne, a da samo Vasiljkovića drže do poslednjeg dana! 

Imajući u vidu da je Kapetan Dragan narušenog zdravlja, s razlogom se nameće pitanje da li to oni žele da dočekaju da Kep umre iza rešetaka?! 

Advokat Dragan Palibrk ističe da ni njega, ni njegovog branjenika, to nimalo ne iznenađuje. 

- Zahtev mog klijenta odbijen je iz istih razloga kao i prošli put. Takva odluka suda je prosto očekivana i siguran sam da će Dragan odležati u zatvoru do poslednjeg dana nepravedno određene kazne. Ostala mu je još 21 nedelja da odleži celokupnu kaznu. NJemu je sad potpuno jasno da ga neće pustiti pre maksimalno određene sankcije – kaže Palibrk.

On dodaje da je svaki osuđeni Hrvat pušten kad je odslužio dve trećine kazne. 

- Svim Hrvatima koji su osuđeni za ratne zločine nakon dve trećine kazne odobreni su uslovni otpusti. Kad to znate, onda je sve jasno… - naglašava Palibrk.

Ugledni advokat Toma Fila kaće da bi Vasiljković ostao doživotno u zatvoru da su se samo Hrvati pitali.

- On robija na pravdi Boga, jer mu se sveti hrvatska vrhuška. Da mogu, oni bi ga na robiji zadržali doživotno. Da je po hrvatskom, on nikad ne bi izhašao.

Advokat Svetozar Vujačić ne isključuje mogućnost da hrvatski pravosudni organi žele da Kep ne izađe živ iz zatvora.

- Ne bih isključio mogućnost da žele da ga ubiju u zatvoru! Postoji šansa i da hrvatsko monstruozno pravosuđe podigne novu optužnicu protiv Vasiljkovića i zadrži ga u pritvoru – upozorava Vujačić. 

Američki Stejt department odobrio naoružavanje Hrvatske, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.