ZABELEŽEN KRAJ DŽIHADA: Snimak akcije u kojoj je stradao vođa islamske države konačno objavljen! (VIDEO)

Abu Bakr al Bagdadi, vođa grupe Islamska država koji je nadgledao njen globalni rat i postao najtraženiji čovek na svetu, ubijen je u eksploziji u napadu u Siriji, a sada je objavljen snimak te akcije.

Abu Bakr al Bagdadi (Foto: jutjub)

Na snimcima se vidi da kako američke snage opkoljavaju Bagdadijevo utvrđenje i kako mu prilaze sa dve strane. 

Američki predsednik, Donald Tramp, ranije ove nedelje je rekao kako će možda skinuti oznaku poverljivosti sa snimka operacije u kojoj je ubijen Al-Bagdadi. i to se sada desilo, a snimak je emitovala i En-Bi-SI mreža.

Napad se dogodio u trenutku kada vlada zabrinutost da bi nedavno američko povlačenje iz severoistočne Sirije moglo da unese novu snagu u tu ekstremističku grupu, koja je izgubila velike delove teritorije pod njenom kontrolom. 

Al-Bagdadi je vodio Islamsku državu najmanje pet godina, bio je na njenom čelu dok je jačala i razvijala reputaciju odrubljivanja glava i privlačila stotine hiljada pristalica u samoproklamovani kalifat u Iraku i Siriji.

On je ostao među malobrojnim vođama Islamske države koji su još na slobodi uprkos brojnim tvrdnjama proteklih godina o njegovoj smrti i iako se njegov takozvani kalifat dramatično smanjio i brojne pristalice koje su se priključile toj grupi bile zatvorene ili ubijene.

Kako je Asadova vojska ispratila američke trupe iz Sirije, pogledajte OVDE.

Izvor: direktno. rs

 

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.