BEĆKOVIĆ: Kad sam čuo šta Vesić misli o meni, osetio sam se nedostojnim za SPC!

Srpska pravoslavna crkva je potvrdila: za predsednika Orden Svetog Save Prvog, za njegovog generalnog sekretara Nikolu Selakovića drugog reda. Akademik Matija Bećković i profesor Filozofskog fakulteta Milo Lompar, ne slažući se stim, otkazali su učešće i govore na toj proslavi. Umesto u Patrijaršijskom dvoru, ta najviša crkvena priznanja biće im najverovatnije uručena na već pomenutoj proslavi.

Matija Bećković (Foto: jutjub)

Posle manastira Žiča i Pećke patrijaršije, osam vekova samostalnosti srpske pravoslavne crkve biće obeleženo i u Beogradu. Svečanoj akademiji, sutra uveče, prisustvovaće ceo državni vrh, a predsednik Srbije biće odlikovan najvišim priznanjem - Ordenom Svetog Save Prvog reda. 

Sa liste govornika na svečanoj akademiji skinuta su imena istoričara književnosti i filozofa Mila Lompara i akademika Matije Bećkovića, na njihov zahtev. 

- Kad sam čuo šta Goran Vesić misli o meni, nisam se osećao dostojnim da govorim na svečanoj akademiji povodom 800 godini autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve - kazao je Bećković.

Lompar i Bećković otkazali govor na proslavi SPC

Srpska pravoslavna crkva je potvrdila: za predsednika Orden Svetog Save Prvog, za njegovog generalnog sekretara drugog reda.

Umesto u Patrijaršijskom dvoru, ta najviša crkvena priznanja biće im najverovatnije uručena na već pomenutoj proslavi.

Veliko nezadovoljstvo u SPC zbog Vučića! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: N1

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.