CAR LAZAR SE PREVRĆE U GROBU: Od sada turska policija zavodi red u Srbiji!

Nakon vekova borbe protiv turskih kolonijalnih vlasti Srbija je u miru dozvolila da se da Turci ponovo uteruju zakon u našoj zemlji.

Turska policija (Foto: jutjub)

Turska policija poznata širom sveta po svojoj brutalnosti, biće zadužena za čuvanje javnog reda i mira u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa Hakanom Fidanom, direktorom Nacionalne obaveštajne službe Turske sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti bezbednosti.

Sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Pre toga, ministar unutrašnjih poslova Srbije, u okviru posete Redžepa Tajipa Erdogana našoj zemlji, potpisao je sa turskim šefom diplomatije Mevlutom Čavušogluom Sporazum između vlada dve zemlje o bezbednosnoj saradnji, a sa ministrom odbrane Hulisi Akarom Memorandum o razumevanju vlada Srbije i Turske o sprovođenju zajedničkih policijskih patrola.

Ovi dokumenti, kojima se dogovara saradnje dve države, potpisani su u okviru zvanične posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Sporazum o bezbednosnoj saradnji predviđa patrole turske policije na teritoriji Republike Srbije .

Memorandumom se uređuje sprovođenje zajedničkih patrola srpske i turske policije tokom turističke sezone. Predviđeno je da turski policijski službenici budu uniformisani tokom svog boravka u Srbiji. Sa druge strane srpska policija neće patrolirati ulicama Turske i nema nikakvih naznaka o reciprocitetu ove odluke iz izjava ministra Stefanovića.

NJihov glavni zadatak je prema dogovoru sa Vladom da u Srbiji zaštite javnog reda i bezbednosti.

O sudbini Srba se Kosova se ne pitaju Srbi sa Kosova! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

 

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.