TAKO TO RADE RUSI: Sud zabranio LGBT zajednice zbog širenja antiporodičnih vrednosti!

Ruski sud odlučio je da presudom blokira internet propagandu dve "LGBT" skupine zbog širenja „anti-porodičnih vrednosti“. Jedna od njih ima gotovo 200.000 članova pratilaca.

Gej parada (Foto: jutjub)

Sud u Sankt Petersburgu u sredu je objavio odluku protiv skupina koje su svoju propagandu vršile na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte ekvivalent Fejsbuku za rusko tržište.

„Inspekcija je pokazala da dele informacije dostupne javnosti, uključujući decu, što negira porodične vrednosti, propagira netradicionalne seksualne odnose i podstiče na nepoštivanje odnosa prema roditeljima“, navodi se u izjavi suda.

Rusija je 2013. uvela zakon protiv gej propagande, kojim se službeno zabranjuje „promicanje netradicionalnog stila života maloletnicima“, u što spada i blokirano širenje LGBT ideologije putem interneta.

Jedna od skupina koja se spominje u sudskoj odluci zove se Ruska LGBT zajednica koja broji više od 187.000 članova, međutim uprkos velikom broju treba imati u vidu da su veliki broj tih članova stranci i osobe koje nemaju LGBT sklonosti već podržavaju grupu iz političkih razloga.

Drugu skupinu, LGBT Rusija, nadgleda nevladina orbanizacija Ruska LGBT mreža, koja tvrdi kako je za njih odluka suda potpuno iznenađenje.

„Na našim stranicama ne objavljujemo ništa što bi trebalo imati oznaku ‘samo odrasli’,“ rekla je Svetlana Zakharova, potparol organizacije LGBT Rusija.

„Razgovaramo o slučajevima diskriminacije i kršenju ljudskih prava i pomažemo svima kojima je to potrebno, uključujući tinejdžere“, rekla je.

Ipak inspekcija je zaključila da su navodi Zakharove netačni, a propagandni materijal identitarističke organizacije LGBT Rusija bio je vidljiv maloletnim osobama.

Zbog čega Putin smatra da je došao kraj zapadnoje dominaciji, saznajte OVDE.

Izvor: tribune. hr

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.