PACOLI IMA PORUKU ZA VUČIĆA: Sa Srbijom se ne može razgovarati o tri stvari!

Bivši šef takozvane kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari.

Bedžet Pacoli (Foto: jutjub)

rema njegovim rečima, tri stvari o kojima sa Srbijom ne može da se razgovara su nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

On je za tv Face iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

"Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše", kazao je Pacoli.

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

"Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi", objasnio je Pacoli.

Koji je ustaški plan da ubiju Kapetana Dragana, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.