DERBI NASILJA I AGRESIJE Bata Mirković u gužvi udario trenera Zvezde

Umesto spektakla, golova, dobre igre i lepog ponašanja, 159. "večiti derbi" doneo nam je, nažalost, sve suprotno od toga.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 1:1, utakmicu za zaborav, ali i da stavimo prst na čelo i dobro se zamislimo i zapitamo gde nam ide naš fudbal.
Derbi nam grca u nasilju i agresiji, i na terenu među igračima, ali i na klupama, tamo gde sede ili stoje njihovi treneri - pedagozi.
Ako je na terenu katastrofa od igre, onda ne treba da bude i takvo ponašanje igrača, a akteri u crveno-belim i crno-belim dresovima su bili sve, samo ne sportsmeni i rivali.

U jednom od incidenata čak je i trener Partizana Zoran Mirković, u gužvi, "iskoristio priliku" da udari u glavu svog kolegu Milana Kosanovića, inače pomoćnog trenera Vladana Milojevića.
Niti kolegijalno, niti drugarski, niti sportski od našeg bivšeg reprezentativca, ma šta da se dogodilo u tom, 87. minutu derbija.
A, na tribinama "20 frakcija", huligana, podeljenih po sektorima, taman da nam se svet smeje i gleda tužnu sliku sa "Marakane" i momente kada se međusobno obračunavamo i kako smo mi svedoci nasilja i agresije i na terenu, a što je još poraznije i među učiteljima igrača - trenerima.

U Zvezdi nisu hteli da komentarišu fizički nasrtaj na trenera Kosanovića, dok je šef sturčnog štaba crno-belih na pitanje šta se to dogodilo, odgovorio: "Nije bilo nikakve gužve u tunelu posle utakmice, bilo je usijano posledjih pet minuta meča. Kasnije, apsolutno nije bilo ničega. Kada vam se učini da osećate neku nepravdu, onda reagujete. Ali, ja sam preterao sa rekacijama u toku utakmice i izvinjavam se svima", naveo je Mirković.

 

Blicsport.rs

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.