NAJAVA TOTALNOG RATA SA MOSKVOM: Američki Kongres zapretio Putinu da će objaviti “izveštaj o njegovoj ličnoj imovini”

Juče je američki Kongres objavio tekst ažuriranog nacrta zakona o dodatnim sankcijama protiv Rusije. Zakon je objavljen pod imenom Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019 (DASKA).

Tekst sadrži nameru objavljivanja izveštaja “o ličnom statusu i movini predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina”, a podatke o fantomskim “Putinovim milijardama” mora dostaviti američka obaveštajna služba. Autori zakona, koji je 13. februara podnesen Kongresu, bili su republikanci Lindsi Graham i Kori Gardner i demokrati Bob Menendez, Ben Kardin i DŽin Šahin. Oni predlažu zabranu transakcija s novim suverenim ruskim dugom. Ako zakon stupi na snagu, zabrana bi trebalo da počne da se sprovodi za 90 dana.

Sankcije bi trebale biti nametnute ruskim finansijskim institucijama koje na ovaj ili onaj način podržavaju “intervenciju ruske vlade u demokratskim postupcima ili izborima u bilo kojoj zemlji izvan Rusije”. Sankcije će takođe uticati na ulaganja u ruske projekte vezane za tečni prirodni gas, ali ako prelaze milion dolara ili 5 miliona dolara u 12 meseci. U projektu nema referenci na gasovod “Severni tok 2”.

Popis sankcija uključuje sve što se odnosi na “podršku razvoju naftnih resursa u Rusiji” i američkim građanima i američkim kompanijama biće zakonski zabranjeno učestvovanje u bilo kom naftnom projektu u Rusiji. Kongresmeni predlažu da se Rusija kazni za “agresiju” protiv Ukrajine, uključujući uvođenje mera protiv pomorskih vlasnika i službenika Federalne službe bezbednosti (FSB) za koje autori dokumenta smatraju da su bili uključeni u incident u Kerčkom moreuzu u novembru 2018. godine. Ono što je zanimljivo, a nema nikakav učinak na rusku ekonomiju ili odbranu je glavna pretnja dokumenta.

Autori predlažu objavljivanje izveštaja o ličnom statusu i imovini Vladimira Putina šest meseci nakon što zakon stupi na snagu. Istina, prema zakonu, sve podatke o “Putinovom blagu” Kongresu u međuvremenu moraju dostaviti američke obaveštajne službe.

Kako Amerika vodi specijalni rat protiv Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Logično

PAŽNJA:


Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Oslobođelje.

loading...