БОРИС МАЛАГУРСКИ: Ово је истина о Заједници српских општина! (ВИДЕО)

Гађали су нас „Томахавк“ ракетама 1999, сад нас гађају шок-бомбама.

Борис Малагурски (Фото: Јутјуб)

Борис Малагурски
Ови Албанци баш воле сузавац.
Седница Скупштине Косова привремено је прекинута након што су посланици покрета „Самоопредељење“ више пута бацили сузавац у дворану.
Припадници специјалне јединице косовске полиције ухапсили су директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића у Косовској Митровици.
А зашто је ухапшен Марко Ђурић?
Још раније је одбијен његов улазак на Косово због неке врсте провокативних изјава, како су то тумачили у министарству иностраних послова Косова.
Какве врсте провокативних изјава?
„Још од четвртка подстицао је мржњу и незадовољство рекавши да он иде у своју земљу кад он жели.“
По тој логици је и Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација — говор мржње. Уосталом, посета Марка Ђурића је уредно најављена на време, као и посета Николе Селаковића. Селаковић није ухапшен, али Ђурић јесте, упркос покушајима Митровчана да спрече упад албанских специјалаца.
Их, јаки су ми ти албански специјалци, они дошли под пуном ратном опремом, а овај наш их ’ладно звекнуо.
„Митровчани су, као што сам рекао, један честит, добар и поштен народ, али народ, што би се рекло код нас, курчевит“.
А ако нам одузму право на к***ње, шта ће од нас Срба да остане. Опозиција у Србији, међутим, гледа на догађаје на Косову као изрежиране.
„Све конце вуку Американци и све је усмерено према Србији, режиму у Србији и лично Вучићу.“
Погрешан клип, рекао сам — опозиција у Србији:
„Ово све изгледа као једна припрема јавности да се потпише правно-обавезујући споразум са Приштином. Режирана позоришна представа у којој је хапшење Марка Ђурића заправо једна слика великог патриотизма наше власти која ће за неколико недеља да призна лажну државу Косово“.
Било како било, након ових инцидената Срби су напустили такозвану „владу Косова“ и најавили да ће самостално формирати Заједницу српских општина, која је договорена Бриселским споразумом, а коју тзв. „влада Косова“ није формирала ни пет година након потписивања тог споразума.
Из Приштине је стигло објашњење од Рамуша Харадинаја да он, иако председник владе, није био упознат са детаљима Бриселског споразума и шта у њему пише о Заједници српских општина.
Није био обавештен? Јавите Коштуници, није више једини. Али шта је уопште Заједница српских општина?
„То је нешто што су формулисали чиновници Службе за спољне послове Европске уније полазећи од, дакле, Ахтисаријевог плана, Устава Косова и Закона о локалној самоуправи.“
Чекај. Значи, то није нешто што смо ми тражили, него су нам европски чиновници наметнули, а сад ми громогласно захтевамо да нам они то наметну, јер ако то не ураде, ми ћемо сами себи то наметнути? Мени се више свиђа оно што је Ивица Дачић предложио:
„Ја сам потписао Бриселски споразум. Ја бих повукао свој потпис“. Па повуците.
Сведочење Ивана Миљковића чијег су брата близанца украли из пордилишта и продали Шиптарима погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: rs.sputniknews.com

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.