СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ЗАПАЛИО СРБИЈУ: Вучићев човек ми нудио 500.000 евра! Ево како је лидер ПСГ одговорио!

Лидер ПСГ Сергеј Трифуновић је рекао да му је у име СНС-а једна особа нудила пола милиона евра и коалиционо партнерство са том странком, ако на предстојеће изборе изађе, како је рекао, под њиховим условима.

Лидер ПСГ Сергеј Трифуновић (Фото: јутјуб)

Трифуновић тврди да је мито одбио, а да су у Покрету смењени људи који су те преговоре прихватили и да чека позив Тужилаштва.

"Човек који је овлашћен да преговара испред Александра Вучића, тј. испред његове странке већ месецима је тражио да изађемо на изборе под њиховим уславима, то је оно што сам ја укапирао. Јер они очигледно воле готову ситуацију. Они воле да купе људе, као што су купили Чеду (Јовановића), Расима (Љајића), (Ненада) Чанка... Онда су ми рекли - ево, наши бизнисмени ће ти помоћи. Ја сам рекао - људи, не треба нам никаква ваша помоћ, ако изађемо на изборе добићемо новац од државе... А онда су они изнели конкретну понуду од 500 хиљада евра", тврди Трифуновић.

Трифуновић објашњава да је новчана понуда од пола милиона евра била само део колача.

"Онда је кренуло лицитирање с посланичким местима, а онда је изговорена реченица - ти ћеш бити наш нови коалициони партнер уместо Дачића.  Насмејао сам се... Откуд вама идеја да желим с вама у коалицију и то уместо Дачића? Па Дачић треба да иде у затвор", каже Трифуновић.

Тврди да му је, након што је такву понуду одбио, особа која је с њим преговарала објаснила да ће у ПСГ пронаћи људе који ће пристати и који ће њега сигурно у једном тренутку прегласати.

"Ако се то деси, ја ћу то сазнати, а онда ћу бацити бомбу на ПСГ, сазвати конференцију за штампу, повући прво "здраве" људе и рећи да остатак представља корупирано легло које је узело паре од СНС", навео је Трифуновић.

Међутим, ипак је било људи из ПСГ који су пристали на такво преговарање.

Трифуновић каже да су откривени и да због тога више нису у Покрету.

Да не буде забуне у јавности, доскорашњи повереник за Београд Александар Павловић и шеф извршног одбора Милан Жунић смењени су из других, организационих, разлога, а не због узимања мита, истиче Трифуновић.

"Људи који су преговарали за новац су људи чија имена не желим да помињем, као што не желим да помињем ни име човека који је преговарао у име СНС. То ћу рећи тужилаштву ако ме буде позвало и ако буде радило свој посао", истакао је Трифуновић.

 

Прочитајте ОВДЕ како је Сергеј Трифуновић објавио да је његовом сараднику нуђен мито.

Извор: Н1

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.