ВУЧИЋЕВ МРАК: Ухапшен узбуњивач који је дао информације о умешаности оца министра Стефановића у трговину оружјем!

Особи која је наводно новинарима доставила информације о умешаности Бранка Стефановића, оца министра полиције, у трговину оружја одређен је притвор на 30 дана.

Борко Стефановић (Фото: јутјуб)

Како се наводи, реч је о А. О., ИТ стручњаку из фирме "Крушик", кога полиција терети за одавање службених тајни.

До тајне акције власти је дошло након објављивања текста о трговини оружјем на међународном порталу “Arms Watch”, како би се утврдило на који су начин компромитујући документи дошли до новинара. Сам сајт убрзо је постао мета ДДоС напада и због тога текст у којем се помиње Бранко Стефановић данима није био доступан за посетиоце сајта из Србије. На овом порталу је наведено да су хакерски напади долазили из Србије.

Након хапшења А. О., ИТ стручњака у фирми Крушик, судија, иако је био под великим притиском, није ухапшеном одредио затворски, већ кућни притвор, међутим та казна је преиначена након жалбе Тужилаштва. Како се наводи, ухапшени А. О. се тренутно налази у Окружном затвору у Београду.

Притвор му је одређен по три тачке - због опасности од бекства, да не понови кривично дело, али и да не би утицао на сведоке. Јавност о овом случају није обавештена, иако МУП и Тужилаштво то често раде.

Наводи да је за власт вероватно "најболније" било објављивање докумената из којих се види да је један од представника фирме ГИМ, предузећа који се бави извозом наоружања и војне опреме, управо Бранко Стефановић.

Његов син Небојша, мининстар унутрашњих послова, истакао је да његов отац није власник ГИМ-а, док председник државе није видео ништа спорно у томе што Србија продаје оружје.

Ветерани са Косова у униформама чекају Вучића испред скупштине! Снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: nin.com. rs

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.