МАЈКА ХЕРОЈА СА КОШАРА: Вучић није испунио обећање које ми је дао (ВИДЕО)

„Ја сам свога сина послала у војску, не у рат. Али ова држава га је ангажовала да ратује за њу и сви они млади људи који су погинули доле, погинули су зато што нису имали куд. Имали су избор или да будеш дезертер или да браниш државу у којој живиш, каже Ката Церна, мајка хероја Тибора Церне, коме је у Дебељачи подигнут споменик због јунаштва и херојске смрти на Кошарама.

Ката Церна (Фото: јутјуб)

Ратни хероји данима протестују испред Председништва, али Александар Вучић и режимски медији се њима не баве (осим кад је потребно да се преко мучки убијених јунака са Кошара и Паштрика скупљају политички поени и подиже рејтинг таблоида).

Ката Церна видно разочарана прича на који начин данашња Србија поступа према преживелим јунацима са Кошара и Паштрика, али и породицама страдалих српских хероја који су бранили границу Косова и Метохије.

„Мој син је изабрао да брани своју земљу, као и сви његови ратни другови. Дали су максимално све од себе да одбране Србију на Косову и Метохији, дали су своје младе животе. Да ли им је за ту жртву ово данас хвала? Зар овако, после двадесет година живе ти хероји, који су онда имали двадесетак година, а сад четрдесетак? Зар да данас буду тотално деградирани, да чак не могу ни да се лече у својој држави Србији“?!

„Нажалост, наша држава није се много потрудила око помоћи српским борцима, ни одмах после рата, ни данас када им нацртом новога Закона о правима бораца и војним ратним инвалидима, још више одмаже”, тешко подноси неправду Ката Церна, мајка српског хероја, Тибора Церне.

Ката прича у импровизованом ветеранском кампу испред Председништва, где је дошла да подржи даноноћни протест његових ратних другова, хероја и бораца, као што се и њен син Тибор јуначки и сложно борио за слободу, правду и државу Србију на Косову и Метохији.

„Жалосно је што је данас овако јер се присећам дана свечаног отварања споменика мом сину Тибору у Дебељачи… Тада су ми дата обећања од стране нашег председника државе Александра Вучића. Обећао је да ће се побољшати положај бораца, а та обећања не само да нису испуњена, него сада хоће и да им постојаћа права која имају садашњим законом, укину! Донели су нацрт новога Закона који ће погоршати њихова права. Жалосно је и да по питању лечења, борци морају да прођу и по пет комисија да би дошли до ВМА, до болнице коју је градио сав наш народ! Мислим да ја, као мајка погинулог момка од двадесет година, имам много већа права да одем на тај ВМА,  али та права немам! Него, драга господо која доносите одлуке о нашим животима, да ли ћемо живети? Или ћете нас оставити да умиремо, лагано, полагано,  до изгладнивања”, као и сви испред Председништва, пита и Катица Церна.

Снимак како СНС тера раднике на Вучићев митинг и пописује гласаче, погледајте ОВДЕ.

Извор: srbin. info

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.