УСТАШКА ХИСТЕРИЈА: Хрвати ударили на нобеловца! Смета им српски пријатељ!

Хрватско Министарство спољних и европских послова огласило се вечерас саопштењем поводом доделе Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу, у ком изражава "зачуђеност и незадовољство" тим избором

Петер Хандке (Фото: јутјуб)

Не улазећи у питање Хандкеовог књижевног опуса и квалитета његовог литерарнонг изражавања, Министарство изражава забринутост због доделе Нобелове награде особи политички ангажованој у пружању подршке великосрпској политици Слободана Милошевића 90-их година прошлога века - стоји се у саопштењу хрватског министарства, преноси Хина.

Хрватско министарство наводи да је та политика "довела до ратова на подручју бивше Југославије, тешких злочина на Косову и агресије на Републику Хрватску и Босну и Херцеговину, у којој су изгубљени многи животи, протерано бројно становништво и уведена дуготрајна нестабилност у овоме делу Европе".

У саопштењу се каже да је европску и светску јавност изненадила и чињеница да је Хандке одржао опроштајни говор на сахрани Милошевића.

Додаје се и да су "амерички, британски и међународни ПЕН, као и бројни угледни филозофи и писци ширем света, оценили неприхватљивом ову одлуку Шведске краљевске академије, јер је реч о писцу који је негирао историјске истине и подржавао заговарнике геноцидне политике".

Доделом Нобелове награде Петеру Хандкеу нарушен је углед и доведен у питање кредибилитет саме награде, пише у саопштењу хрватског министарства спољних и европских послова.

Погледајте ОВДЕ снимак бахатог понашањакомуналне полиције!

Извор: Танјуг

 

 

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.