ПОРУКА ЗА РУСЕ: Американци у брзом повлачењу из Сирије оставили нешто за Путинову војску! (ВИДЕО)

Руски новинари пратили су руску војну патролу која је посетила напуштену америчку базу у предграђу Манбиџа у Сирији и приказали јединствене снимке који показују шта су америчке трупе оставиле иза себе током брзог повлачења из подручја почетком месеца.

Америчка војска (Фото: army. mil)

Међу новинарима је био дописник званичног телевизијског канала Министарства одбране Русије „Звезда“. Он је предводио обилазак остатака базе, која је изграђена пре око три године и налази се на око 7 км од самог града Манбиџа.

У бази је било смештено близу 300 америчких војника и 15 возила којима су они патролирали овом облашћу.

„Изгледа да су америчке снаге успеле да евакуишу само оружје, муницију и возила; чак нису успеле ни да запале базу. Међутим, чини се да су Американци сасвим добро схватили ко ће доћи да их замени. Широм базе проналазимо поруке за Русе“, објаснио је дописник показујући на импровизован цртеж орла са фразом „Америка посматра — увек посматра“ написаном на његовом перју. Такође је показао и књигу са поруком на њеним корицама: „С љубављу, од америчке војске“.

Дописник другог медија, „Њуз фронт“, објавио је снимак „поруке за Русе“, на ком се види табла са поруком „ВОЛИМО САД, срце, Русија @ realDONALDTRUMP“ (званични налог америчког председника на Твитеру), а на другој табли наводи се да је амерички бренд „Најк“ бољи од „Адидаса“ (немачке марке одеће коју преферирају Руси, према америчкој поп култури) и да је виски бољи од вотке.

У објекту, који је пре само неколико дана заузела сиријска војска, били су стационирани амерички војници који су координирали дејства борбених авиона са предњих положаја. Када је Анкара почетком октобра објавила да почиње операцију „Извор мира“ на северу Сирије, а турске трупе се приближиле Манбиџу, Американци су брзо напустили базе, успевши да покупе само оружје и опрему.

Како су родитељи прекинули наставу о ЛГБТ особама, погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.