Српско-руске везе у средњем веку, утицај нашег језика на латински, германски фалсификати и шта би било да ми имамо нуклеарку... (ВИДЕО)

Радован Дамјановић, српски историчар, књижевник и лингвиста, одржао је предавање у манастиру Светог Архангела Михаила на Михољској превлаци у Црној Гори на тему веза Срба и Руса у средњем веку.

Српски историчар, књижевник и лингвиста професор Радован Дамјановић (Фото: јутјуб)

Иако је тема предавања била “Руска властелинства у Србији и Црној Гори у средњем веку”, Дамјановић је говорио и о историјским фалсификатим германске историјске школе, заједничким турским и шпанским католичким пљачкањима по Светој гори, утицају српског на латински језик. 

Дамјановић је открио да су српски владари још од краља Милутина па до последњих Бранковића интезивно помагали и финансирали руске манастире на Атосу јер у то време Русија фактички није постојала због најезде Монгола. Дамјановић је открио да су након пропасти Србије, руски монаси из Пантелејмона отишли на Фрушку гору код деспотице Ангелине Бранковић како би им она издала писмену потврду да су руски монаси са Атоса како би отишли у Москву да потраже помоћ јер Србија више није могла да им помаже.

Дамјановић је познат да у својим предавањима и емисији на Радио Сербона воли да кроз шалу износи своје ставове па је тако и на предавању прокоментарисао данашњу војну моћ Русије. Он је река да је доказ да Бог постоји то што, за разлику од Руса, Срби немају нуклеарно оружје.

- Па све би горело – рекао је Дамјановић, алудирајући да би, за разлику од руске браће, Срби сигурно употребили оно што имају.

Погледајте ово више него занимљиво предавање: 

Књигу “Мрежни рат против Срба”, о специјалном Америчком нападу на Србију, можете купити у књижарама Делфи, или наручити путем интернета на линку ОВДЕ. Читаоци из иностранства књигу могу наручити у електронском формату на линку ОВДЕ.

 

 

 

Извор: Правда

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.