ЛАЖНИ ИДОЛИ МЛАДИМА У СРБИЈИ: На кога се највише угледају, а новац је главни мотив!

Директорка и оснивач Балкан Тубе феста Мирјана Владисављевић се осврнула на позитивне и негативне стране у овој, како је назвала јутјуберској заједници.

Професор Филозофског факултета у Београду Александар Бауцал (Фото: јутјуб)

Увек постоји „вођа“ који када каже да нешто ваља или не ваља хиљаде клинаца то следе. У Србији има више од 150 јутјубера са 100.000 пратилаца и 300.000 јутјубера са 50.000 оних који их прате, а њихов мотив да уђу у овај бизнис углавном је новац, али и слава и популарност. Међу тим клинцима има много шармантне и талентоване деце која желе да их и старији саслушају – рекла је Влаисављевић приликом представљања истраживања.

Професор Филозофског факултета у Београду Александар Бауцал је скренуо пажњу на чињеницу да управо то што се данашњи тинејџери „не обавезују на једну причу“ може бити и добра припрема за живот какав ће они водити наредних деценија.

– Оно што је велика разлика ове генерације младих у односу на претходну, јесте да су они креатори садржаја. Они партиципирају у једној општој креативној индустрији, тако се мултипликују идеје и то у крајњој линији може бити позитивно за друштво – оценио је Бауцал.

Књигу “Мрежни рат против Срба” можете купити у књижарама Делфи, или наручити путем интернета на линку ОВДЕ. Читаоци из иностранства књигу могу наручити у електронском формату на линку ОВДЕ.

Извор: vesti-online. com

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.