УСТАШКИ ПЛАН- УБИТИ КАПЕТАНА ДРАГАНА! Још једна монструозна одлука хрватског правосуђа!

Врховни суд Хрватске други пут је одбио условни отпуст за Драгана Васиљковића, познатог као Капетан Драган, који због тога остаје на одслужењу казне у затвору у Лепоглави, иако је од 13,5 година казне одробијао већ пуних 13 година!

Драган Васиљковић (Фото: јутјуб)

Тиме је потврђено да ће Кеп остати у Лепоглави све до последњег дана изречене казне. 

Да је реч о насиљу и дискриминацији доказује податак да је сваки Хрват који је пред тамошњим судом осуђен за ратне злочине пуштен после одлежане две трећине казне, а да само Васиљковића држе до последњег дана! 

Имајући у виду да је Капетан Драган нарушеног здравља, с разлогом се намеће питање да ли то они желе да дочекају да Кеп умре иза решетака?! 

Адвокат Драган Палибрк истиче да ни њега, ни његовог брањеника, то нимало не изненађује. 

- Захтев мог клијента одбијен је из истих разлога као и прошли пут. Таква одлука суда је просто очекивана и сигуран сам да ће Драган одлежати у затвору до последњег дана неправедно одређене казне. Остала му је још 21 недеља да одлежи целокупну казну. Њему је сад потпуно јасно да га неће пустити пре максимално одређене санкције – каже Палибрк.

Он додаје да је сваки осуђени Хрват пуштен кад је одслужио две трећине казне. 

- Свим Хрватима који су осуђени за ратне злочине након две трећине казне одобрени су условни отпусти. Кад то знате, онда је све јасно… - наглашава Палибрк.

Угледни адвокат Тома Фила каће да би Васиљковић остао доживотно у затвору да су се само Хрвати питали.

- Он робија на правди Бога, јер му се свети хрватска врхушка. Да могу, они би га на робији задржали доживотно. Да је по хрватском, он никад не би изхашао.

Адвокат Светозар Вујачић не искључује могућност да хрватски правосудни органи желе да Кеп не изађе жив из затвора.

- Не бих искључио могућност да желе да га убију у затвору! Постоји шанса и да хрватско монструозно правосуђе подигне нову оптужницу против Васиљковића и задржи га у притвору – упозорава Вујачић. 

Амерички Стејт департмент одобрио наоружавање Хрватске, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.