ВУЧИЋУ ОНО ШТО КРИЈЕШ ОБЈАВИ СМЕСТА: Тајни договор са Аустријом излази на видело!

Поводом изјаве бившег министра унутрашњих послова Аустрије, Херберта Кицкла да је као министар склопио уговор са Србијом по ком се мигранти који добију негативан одговор за азил у Аустрији враћају у Србију лидер Двери Бошко Обрадовић је изјавио да Двери од почетка мигрантске кризе упозоравају на овакав сценарио.

Аустријски министар Хербер Кицкл који је направио тајни договор са Вучићем (Фото: јутјуб)

„Пре свега тражимо да Влада Србије објави уговор о ком прича бивши министар унутрашњих послова Аустрије и да објасни грађанима зашто то сазнајемо из аустријских медија. Да ли тај уговор значи да Србија постаје центар за мигранте на Балкану?“ – питао је Обрадовић.Он је истакао да нико из Двери нема проблем с тим да се помогне људима у невољи, нарочито онима који беже из ратом захваћених подручја, али да за државу Србију на првом месту морају да буду њени грађани и њихови животи и безбедност.

„Идеја да Србија буде центар за мигранте и да се њима додељују сеоска имања и куће је неодржива и о томе су посланици Двери неколико пута говорили у Скупштини. Пре свега, ти људи не желе да остану овде, а Србија прво треба да реши проблеме и стамбено питање својих грађана који живе испод границе сиромаштва. Друго, не постоје капацитети да се било какав дугорочнији прихват миграната спроведе на инклузиван начин што значи потенцијалне проблеме у будућности. Време је да Србија почне да гледа своје интересе и да се и према овом питању тако односи.“ – сматра председник Двери.

Бићете кажњени ако објавите на интернету нешто против НАТО бомбардовања! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: oslobodjenje. rs

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.