БЕЋКОВИЋ: Кад сам чуо шта Весић мисли о мени, осетио сам се недостојним за СПЦ!

Српска православна црква је потврдила: за председника Орден Светог Саве Првог, за његовог генералног секретара Николу Селаковића другог реда. Академик Матија Бећковић и професор Филозофског факултета Мило Ломпар, не слажући се стим, отказали су учешће и говоре на тој прослави. Уместо у Патријаршијском двору, та највиша црквена признања биће им највероватније уручена на већ поменутој прослави.

Матија Бећковић (Фото: јутјуб)

После манастира Жича и Пећке патријаршије, осам векова самосталности српске православне цркве биће обележено и у Београду. Свечаној академији, сутра увече, присуствоваће цео државни врх, а председник Србије биће одликован највишим признањем - Орденом Светог Саве Првог реда. 

Са листе говорника на свечаној академији скинута су имена историчара књижевности и филозофа Мила Ломпара и академика Матије Бећковића, на њихов захтев. 

- Кад сам чуо шта Горан Весић мисли о мени, нисам се осећао достојним да говорим на свечаној академији поводом 800 години аутокефалности Српске православне цркве - казао је Бећковић.

Ломпар и Бећковић отказали говор на прослави СПЦ

Српска православна црква је потврдила: за председника Орден Светог Саве Првог, за његовог генералног секретара другог реда.

Уместо у Патријаршијском двору, та највиша црквена признања биће им највероватније уручена на већ поменутој прослави.

Велико незадовољство у СПЦ због Вучића! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Н1

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.