ЦАР ЛАЗАР СЕ ПРЕВРЋЕ У ГРОБУ: Од сада турска полиција заводи ред у Србији!

Након векова борбе против турских колонијалних власти Србија је у миру дозволила да се да Турци поново утерују закон у нашој земљи.

Турска полиција (Фото: јутјуб)

Турска полиција позната широм света по својој бруталности, биће задужена за чување јавног реда и мира у Србији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се данас у Београду са Хаканом Фиданом, директором Националне обавештајне службе Турске са којим је разговарао о сарадњи у области безбедности.

Састанку је присуствовао и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Пре тога, министар унутрашњих послова Србије, у оквиру посете Реџепа Тајипа Ердогана нашој земљи, потписао је са турским шефом дипломатије Мевлутом Чавушоглуом Споразум између влада две земље о безбедносној сарадњи, а са министром одбране Хулиси Акаром Меморандум о разумевању влада Србије и Турске о спровођењу заједничких полицијских патрола.

Ови документи, којима се договара сарадње две државе, потписани су у оквиру званичне посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Споразум о безбедносној сарадњи предвиђа патроле турске полиције на територији Републике Србије .

Меморандумом се уређује спровођење заједничких патрола српске и турске полиције током туристичке сезоне. Предвиђено је да турски полицијски службеници буду униформисани током свог боравка у Србији. Са друге стране српска полиција неће патролирати улицама Турске и нема никаквих назнака о реципроцитету ове одлуке из изјава министра Стефановића.

Њихов главни задатак је према договору са Владом да у Србији заштите јавног реда и безбедности.

О судбини Срба се Косова се не питају Срби са Косова! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.