Информеру 900 хиљада динара за преношење саопштења новосадских власти!

Два саопштења локалних власти са сајта Града Новог Сада о томе како је предшколска установа „Радосно детињство“ добила нову кухињу, Информер је спојио у у један текст „Прорадила кухиња предшколске установе“. Не само да је вест прекопирана, већ долази и са закашњењем јер је кухиња отворена пре скоро месец дана. Овај чланак - пристрасан, неоригиналан и неактуелан, део је медијског пројекта који се суфинансира из градског буџета, а за који су Новосађани ове године издвојили 900.000 динара.

Нови Сад (Фото: јутјуб)

Иако су нову кухињу ове предшколске установе обишли градски и покрајински челници још средином септембра, када се вест о томе нашла и на сајту Града, до Информера је дошла тек сада, у штампаном издању од 7. октобра.

У тексту се сазнаје да кухиња има преко 3.000 квадрата што је чини јединственом у овом делу Европе и да може да производи 60.000 оброка дневно „по најсавременијим стандардима“.

Импресивне бројке допуњене су изјавама градоначелника Милоша Вучевића и председника покрајинске Владе Игора Мировића.

„Веома сам поносан што је „Радосно детињство“ као највећа установа на територији Града, са преко 2.000 запослених, 16.000 малишана и неколико десетина објеката коначно добила оно што је дуго чекала. Овом приликом желим да се захвалим господину Мировићу и Покрајинској влади јер су нам они помогли да овај пројекат завршимо“, каже Вучевић, а Информер преноси.

Све ове изјаве, као и подаци о самој кухињи, написане готово дословце могу се наћи у саопштењу Града од 16. септембра. Још тада су Вучевић и Мировић обишли овај новоизграђени објекат, а у ПР саопштењу пише готово све оно што ће Информер двадесетак дана касније прекопирати у свој текст.

У последњем делу текста говори се о недостатку простора у овој предшколској установи што је Град „решио“ адаптирањем дворишта суседне основне школе коју ће и предшколци моћи да користе. За тај део текста, аутор С. Костић се „послужио“ опет једним саопштењем са сајта Града од 9. септембра.

Поред овог текста који је готово у потпуности компилација два градска саопштења налази се обавештење да „пројекат суфинансира Град Нови Сад“ те да „ставови изнети у подржаном пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства“.

То значи да су текст платили Новосађани у оквиру пројекта за које је новац Информеру доделио Град. Наиме, на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката који је завршен марта, фирма Инфо ИТ медиа, која стоји иза Информера, добила је 900.000 динара за пројекат „Упознајте општине и градове у Србији: Нови Сад - Европско лице престонице“.

Ово, иначе, није изолован случај - Информер је имао слично преписивању крајем прошле године.

Наиме, у тексту се говорило о уређењу Каменичког парка и других зелених површина у Новом Саду, а направљен је од градских саопштења и текстова са других медија.

И тај текст је подметнут као прича настала на медијском пројекту Информера, за које је овај прорежимски таблоид тада добио милион динара.

Од сада турска полиција ће заводити ред у Србији, више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: raskrinkavanje. rs

ПАЖЊА:

Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.