ТАКО ТО РАДЕ РУСИ: Суд забранио ЛГБТ заједнице због ширења антипородичних вредности!

Руски суд одлучио је да пресудом блокира интернет пропаганду две "ЛГБТ" скупине због ширења „анти-породичних вредности“. Једна од њих има готово 200.000 чланова пратилаца.

Геј парада (Фото: јутјуб)

Суд у Санкт Петерсбургу у среду је објавио одлуку против скупина које су своју пропаганду вршиле на руској друштвеној мрежи Вконтакте еквивалент Фејсбуку за руско тржиште.

„Инспекција је показала да деле информације доступне јавности, укључујући децу, што негира породичне вредности, пропагира нетрадиционалне сексуалне односе и подстиче на непоштивање односа према родитељима“, наводи се у изјави суда.

Русија је 2013. увела закон против геј пропаганде, којим се службено забрањује „промицање нетрадиционалног стила живота малолетницима“, у што спада и блокирано ширење ЛГБТ идеологије путем интернета.

Једна од скупина која се спомиње у судској одлуци зове се Руска ЛГБТ заједница која броји више од 187.000 чланова, међутим упркос великом броју треба имати у виду да су велики број тих чланова странци и особе које немају ЛГБТ склоности већ подржавају групу из политичких разлога.

Другу скупину, ЛГБТ Русија, надгледа невладина орбанизација Руска ЛГБТ мрежа, која тврди како је за њих одлука суда потпуно изненађење.

„На нашим страницама не објављујемо ништа што би требало имати ознаку ‘само одрасли’,“ рекла је Светлана Закхарова, потпарол организације ЛГБТ Русија.

„Разговарамо о случајевима дискриминације и кршењу људских права и помажемо свима којима је то потребно, укључујући тинејџере“, рекла је.

Ипак инспекција је закључила да су наводи Закхарове нетачни, а пропагандни материјал идентитаристичке организације ЛГБТ Русија био је видљив малолетним особама.

Због чега Путин сматра да је дошао крај западноје доминацији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: tribune. hr

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.