ПАЦОЛИ ИМА ПОРУКУ ЗА ВУЧИЋА: Са Србијом се не може разговарати о три ствари!

Бивши шеф такозване косовске дипломатије и председник Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли казао је да се са Србијом о свему може разговарати, само не о три ствари.

Беџет Пацоли (Фото: јутјуб)

рема његовим речима, три ствари о којима са Србијом не може да се разговара су независно Косово, Устав Косова и граница.

Он је за тв Фаце из БиХ рекао и да за председника Србије Александра Вучића има јасну поруку.

"Вучићу имате само једну шансу, да признате Косово. То је реалност. Та држава је рођена и нема враћања назад. То је једино решење, а све остало ће ићи лакше", казао је Пацоли.

Нагласио је да је то исто поручивао и Слободану Милошевићу раније, потенцирајући да је тзв. Косово давно рођена држава. Сматра и да је прича о разграничењу између Србије и Косова у смислу размене територија "немогућа и врло опасна".

Пацоли је такође изнео идеју о стварању слободне економске зоне која би обухватала, како је навео, део јужне Србије, север Косова и Санџак.

Он је рекао да би то био посебан економски простор који би био поверен некој светској менаџерској фирми, уз финансијску помоћ ЕУ када је у питању инфраструктура.

"Довели бисмо глобалне компаније, имали симболичан порез и за пет шест година би могли запослити 300.000 људи", објаснио је Пацоли.

Који је усташки план да убију Капетана Драгана, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.