ДЕРБИ НАСИЉА И АГРЕСИЈЕ Бата Мирковић у гужви ударио тренера Звезде

Уместо спектакла, голова, добре игре и лепог понашања, 159. "вечити дерби" донео нам је, нажалост, све супротно од тога.

Црвена звезда и Партизан одиграли су 1:1, утакмицу за заборав, али и да ставимо прст на чело и добро се замислимо и запитамо где нам иде наш фудбал.
Дерби нам грца у насиљу и агресији, и на терену међу играчима, али и на клупама, тамо где седе или стоје њихови тренери - педагози.
Ако је на терену катастрофа од игре, онда не треба да буде и такво понашање играча, а актери у црвено-белим и црно-белим дресовима су били све, само не спортсмени и ривали.

У једном од инцидената чак је и тренер Партизана Зоран Мирковић, у гужви, "искористио прилику" да удари у главу свог колегу Милана Косановића, иначе помоћног тренера Владана Милојевића.
Нити колегијално, нити другарски, нити спортски од нашег бившег репрезентативца, ма шта да се догодило у том, 87. минуту дербија.
А, на трибинама "20 фракција", хулигана, подељених по секторима, таман да нам се свет смеје и гледа тужну слику са "Маракане" и моменте када се међусобно обрачунавамо и како смо ми сведоци насиља и агресије и на терену, а што је још поразније и међу учитељима играча - тренерима.

У Звезди нису хтели да коментаришу физички насртај на тренера Косановића, док је шеф стурчног штаба црно-белих на питање шта се то догодило, одговорио: "Није било никакве гужве у тунелу после утакмице, било је усијано последјих пет минута меча. Касније, апсолутно није било ничега. Када вам се учини да осећате неку неправду, онда реагујете. Али, ја сам претерао са рекацијама у току утакмице и извињавам се свима", навео је Мирковић.

 

Блицспорт.рс

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.