НАЈАВА ТОТАЛНОГ РАТА СА МОСКВОМ: Амерички Конгрес запретио Путину да ће објавити “извештај о његовој личној имовини”

Јуче је амерички Конгрес објавио текст ажурираног нацрта закона о додатним санкцијама против Русије. Закон је објављен под именом Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019 (DASKA).

Текст садржи намеру објављивања извештаја “о личном статусу и мовини председника Руске Федерације Владимира Путина”, а податке о фантомским “Путиновим милијардама” мора доставити америчка обавештајна служба. Аутори закона, који је 13. фебруара поднесен Конгресу, били су републиканци Линдси Грахам и Кори Гарднер и демократи Боб Менендез, Бен Кардин и Џин Шахин. Они предлажу забрану трансакција с новим сувереним руским дугом. Ако закон ступи на снагу, забрана би требало да почне да се спроводи за 90 дана.

Санкције би требале бити наметнуте руским финансијским институцијама које на овај или онај начин подржавају “интервенцију руске владе у демократским поступцима или изборима у било којој земљи изван Русије”. Санкције ће такође утицати на улагања у руске пројекте везане за течни природни гас, али ако прелазе милион долара или 5 милиона долара у 12 месеци. У пројекту нема референци на гасовод “Северни ток 2”.

Попис санкција укључује све што се односи на “подршку развоју нафтних ресурса у Русији” и америчким грађанима и америчким компанијама биће законски забрањено учествовање у било ком нафтном пројекту у Русији. Конгресмени предлажу да се Русија казни за “агресију” против Украјине, укључујући увођење мера против поморских власника и службеника Федералне службе безбедности (ФСБ) за које аутори документа сматрају да су били укључени у инцидент у Керчком мореузу у новембру 2018. године. Оно што је занимљиво, а нема никакав учинак на руску економију или одбрану је главна претња документа.

Аутори предлажу објављивање извештаја о личном статусу и имовини Владимира Путина шест месеци након што закон ступи на снагу. Истина, према закону, све податке о “Путиновом благу” Конгресу у међувремену морају доставити америчке обавештајне службе.

Како Америка води специјални рат против Србије сазнајте ОВДЕ.

Извор: Логично

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.

loading...