РАДИКАЛИ ТРАЖЕ ХАПШЕЊЕ ВУЧИЋА И ДАЧИЋА: Тужилаштво је дужно да тражи 15 година затвора за сваког ко позива на разграничење

Председник београдског одбора Српске радикалне странке (СРС) Миљан Дамјановић оценио је данас да је тужилаштво дужно да покрене поступак и да затражи максималну казну од 15 година затвора за сваког ко је у власти али и у опозицији, а позива на разграничење на Косову и Метохији. 

Шешељ и Дамјановић (Фото: Јутјуб)

Подсећамо да разграничење заступају председник Србије Александар Вучић и министар Ивица Дачић.

Дамјановић је за агенцију Бета рекао да уколико се не промени Устав Србије, свакога ко прича о разграничењу чека затворска казна од три до 15 година.

"То не кажем ја већ Устав и закони. Ви можете да промените Устав, да избаците преамбулу да су Косово и Метохија саставни део Србије, али ако Уставом не одредите где су границе Србије, отвара се Пандорина кутија и онда можете слободно да предате и Рашку, Војводину, сваку општину у Србији где већину чине припадници других народа", казао је функционер радикала.
Дамјановић је оценио да се морају повући потписи са Бриселских споразума јер су ти документи "неуставни" и додао да "нико не сме да призна независно Косово". 

"У Стразбуру, у Бриселу, на сваком кораку где год имамо званичне састанке, морамо да говоримо да је Република Српска Крајина окупирана, да људи не могу да се врате на своју земљу, да су и даље избеглице, да у Црној Гори влада мафијашки режим Мила Дјукановића који угњетава српски народ. Ми морамо да бранимо наш народ у свим српским земљама, ту се много разликујемо и од СНС-а и од ових шетача суботара", навео је Дамјановић.

Коментаришући протесте у Србији, он је оценио да је већина градјана изашла на улице јер им је "преко главе да 24 часа дневно Александар Вучић искаче из фрижидера и да се сви програми прекидају због његових ванредних обраћања".

"Обишао сам целу Србију претходних недеља и разговарао са тим људима. Већина њих нема додирних тачака ни са једним од ових пајаца који им се обраћају, ни са Милојком Пантићем који износи невероватне ставове ни са дилетантом Сергејем Трифуновићем који је у политику ушао из своје личне користи. Ни 5. октобра није био споран излазак народа који увек жели промене али је споран био 6. октобар и оно што се дешавало након тога, а то се дешава и данас јер хоће опет да преваре народ, да народ изадје и омогући онима који су растурали Србију и једни другима набацивали разне послове, да опет владају", рекао је Дамјановић.  

Он је оптужио председника Србије да "свакодневно крши Устав" и ради оно што није у његовој надлежности. 
"Функција председника државе је по нашем Уставу административна функција. Његов посао је да разрешава и именује амбасадоре, да неком додели орден за заслуге, да је на челу војске. Зна се ко је на челу државе, то је председник Владе Србије а код нас то не постоји, односно постоји само кад треба да и она поручи да без Вучића ништа не можемо да урадимо", навео је председник београдских радикала.

Дамјановић је додао да је Српска радикална странка увек спремна за изборе али и упитао шта је разлог за њихово расписивање ако како је рекао, власт није променила политику нити има нешто ново да понуди бирачима. 

"Шта ће нам ново понудити осим да сваког дана слушамо како су Дјилас и Јеремић лопови и да их опет нико не процесуира. Са друге стране иста ситуација, преносе шта Дјилас пише на Твитеру, кога то интересује? Ако сад будемо ишли на изборе, треба народ да зна да за десет месеци опет идемо на локалне изборе. Да ли се неко пита колико се троши на изборе, а ту Вучићеву играрију плаћају градјани Србије", рекао је Дамјановић.  

Он је оценио и да ако власт има добру вољу, треба да омогући слободу медија не како је рекао, зато што то ЕУ то захтева "већ зато што је наша обавеза као политичара да се чује и друга страна".

"Тако 'господин' Милован Дрецун, обична љига која је од 'другог косовског боја' дошла до разграничења, годину дана није заказао јавну седницу Одбора за Косово и Метохију. То траје од кад сам му уручио заставу такозване државе Косово коју он данас заступа, како би је доставио Марку Ђурићу јер не брани се Косово тако што показујете атлетске способности у Спортском центру 25. мај по снегу", навео је Дамјановић. 

Жена изазвала Вучића на дуел, да ли ће смети да прихвати? Више сазнајте ОВДЕ.

Извор: Бета

ПАЖЊА:


Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Ослобођеље.

loading...